Burdur Kedi Sağlığı Merkezi

Kedilerin aslında dokuz canı yoktur, bu yüzden onları korumak için elinizden geleni yapmanız gerekir. Doğru anahtar aşılar. Aşılar kedinizi virüs ve bakterilerin neden olduğu hastalıklardan korur. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirebilirler.

Bir yavru kediniz veya yetişkin bir kediniz olsun, veterineriniz hangi aşıların en iyi olduğunu ve kedinizin ne sıklıkta çekim yapması gerektiğini anlamanıza yardımcı olabilir. Genellikle yaşına, sağlığına ve yaşam tarzına bağlıdır. Veteriner ayrıca aşıların ne kadar sürmesi gerektiğini ve kedinizin belirli bir hastalıkla temas etme olasılığını da düşünecektir. Ayrıca, birçok yerel bölgelerde kuduz gibi aşılarla ilgili yasalara sahiptir.

Burdur Kedi Sağlığı Merkezi

Burdur Kedi Sağlığı Merkezi

Ne zaman aşı yapılır? Yavrular, yaklaşık 16 haftalık olana kadar 6 ila 8 haftalık olduklarında aşı almaya başlamalıdır. Sonra bir yıl latyer güçlendirilmesi gerekir. Yetişkin kediler, bir aşının ne kadar süreceğine bağlı olarak, genellikle her yıl veya 3 yılda bir kez az sıklıkta aşıya ihtiyaç duyarlar.

Hangi çekimlere ihtiyaçları var. Tüm kediler için bazı aşılar önerilir.

Aşağıdakilere karşı koruma sağlarlar:

Kuduz
Panleukopenia
Kedi calicivirus
Kedi viral rinotrasheitis

Kedinizin dışarıda ne kadar zaman geçirdiğine, diğer kedilerin etrafında ne sıklıkta olduğuna ve bölgenizde yaygın olan hastalıklara bağlı olarak ekstra çekimlere ihtiyaç duyabilir.

Klamidya: Bu bakteri için bir aşı genellikle FVRCP çekiminin bir parçasıdır.

Kedi lösemi: Bu ciddi viral enfeksiyon, tükürük, dışkı, idrar ve süt gibi birçok vücut sıvısı yoluyla yayılır. Aşı, dışarıda vakit geçiren kediler için önerilir.

Kedi lösemi tedavi edilemez, bu nedenle önleme bir önceliktir.

Bordetella: Bakıcıya giden veya köpek kulübesinde kalan kediler, çok sayıda hayvanın bulunduğu alanlarda hızla yayılan bu enfeksiyon için aşılanmalıdır. Aşı hastalığı önlemez, ancak kedinizin hastalanmasını önler.

Ana Sayfaya Dön »
Ana Sayfa » Gizlilik » Şartlar » Hakkımızda » Bize Ulaşın
Burdur'da evcil hayvanınızın sağlıklı olduğundan emin olmak, sorunları daha erken tespit etmeye yardımcı olmak için veterinerinize yılda en az bir kez muayene ettirin.