Köpeğinizi Sağlıklı Tutmanın Yolları

Köpekler hayatınıza tonlarca sevgi ve neşe getirir, ancak sağlıklı kalmanız için size bağlıdırlar. Evcil hayvanınızın gelecek yıllar boyunca güvenli ve sağlam kalmasını sağlamak için temel bilgilerle başlayın.

Köpeğinize Karşı Eviniz Dayanıklı Mı?

Evinizi evcil hayvanınız için güvenli olup olmadığını kontrol edin - ideal olarak onu eve getirmeden önce, Örneğin; çiğneyebileceği elektrik kablolarını sabitleyin, tuvalet kapaklarını kapalı tutun ve herhangi bir ilaca veya ev temizleyicisine ulaşmayacağından emin olun.

Bahçenizde havuz var mı? Yavrunuz nasıl yüzüleceğini öğrenemediyse veya öğrenmediyse, suya düştüğünde sönecek bir havuz çitini veya hareket dedektörü sistemini düşünün.

Ayrıca, evcil hayvanınızın bazıları köpekler için toksik olan herhangi bir insan yiyeceğine ulaşamayacağını iki kez kontrol edin. Özellikle merak ediyorsa, dolapları ve çöp kutularını sabitlemek için çocuk geçirmez mandallar kullanmak isteyebilirsiniz.

Köpeğinizi Sağlıklı Tutmanın Yolları

Aşı Takvimi Alın

Tıpkı insanlar gibi aşılar da yavrularınızın sağlığını korumanın en kesin yollarından biridir. Ölümcül olabilen parvo, distemper ve kuduz gibi ciddi, oldukça bulaşıcı hastalıkları önlerler.

İhtiyaç duyduğu program ve çekimler, sağlık sorunlarına ve nerede yaşadığınıza bağlı olarak değişecektir, bu yüzden veterinerinizle ne alacağınız hakkında konuşun.

Genel olarak, çoğu yavru ilk atışlarını 6 hafta civarında ve daha sonra 16 haftaya kadar her 3 haftada bir almalıdır. Yetişkin köpeklerin her 1-3 yılda bir yeniden aşılanması gerekir.

Doğru Yiyecekleri Seçin

Köpeğinizin yaşı, kilosu, sağlığı ve aktivite düzeyi, yediği şey söz konusu olduğunda önemlidir. Genel olarak, seçtiğiniz yiyeceğin etiketinde bir kullanım açıklaması olduğundan emin olun. Bu, besinsel olarak “tam ve dengeli” olduğu anlamına gelir. Köpek kemiklerinizi, çiğ etinizi veya çiğ yumurtalarınızı beslemeye dikkat edin.

Veteriner hekimler ve diğer gruplar çiğ gıdaların zararlı bakterilerle enfeksiyon kapma gibi hayvanlar için ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyorlar. Kemikler bir köpeğin midesini veya bağırsaklarını yırtabilir.
Ana Sayfa » Gizlilik » Şartlar » Hakkımızda » Bize Ulaşın
Burdur'da evcil hayvanınızın sağlıklı olduğundan emin olmak, sorunları daha erken tespit etmeye yardımcı olmak için veterinerinize yılda en az bir kez muayene ettirin.